Blog

RAD NA SEBI I LJUBAV PREMA POSLU SU GARANCIJA ZA USPJEH

Milovan Gojković je rođen u Nikšiću, ima 32 godine i izvršni je direktor u firmi “S.T. D.O.O Nikšić”. Pohađao je osnovnu školu “Mileva Lajović Lalatović”, a srednjoškolsko obrazovanje je stekao u Elektrotehničkoj školi, smjer za telekomunikacije.
“Nakon završene srednje škole zaposlio sam se u firmi “S.T.”. Ovo je bilo moje prvo radno iskustvo i faktički sam krenuo od nule. Svo znanje koje sam u tom periodu stekao, prenio mi je moj tadašnji, a i sadašnji poslodavac Dragan Bulajić. Kasnije kako je vrijeme odmicalo nastojao sam da se što je moguće više usavršavam i napredujem iz oblasti kojom se firma bavi. Iz tog razloga nijesam išao na fakultet, jer sam se maksimalno posvetio ovom poslu i smatrao sam da ako čovjek istovremeno radi dvije stvari, uvijek jedna strana mora da trpi.”

Za deset godina koliko radi u firmi, Milovan kaže da nije imao nikakvih neprijatnosti:

“Što se tiče diskriminacije, ja je nikada nijesam osjetio odnosno nijesam imao nikakvih negativnih iskustava u kolektivu u kome radim. Prvenstveno sam imao odličan odnos sa poslodavcem koji me je prihvatio od prvog dana. Bio je razuman i uvijek spreman da mi izađe u susret. Iskreno bih volio da svaka osoba sa invaliditetom ima ovako kvalitetno izgrađen odnos sa poslodavcem kao ja i da samim tim ne nailazi na bilo kakvu vrstu diskriminacije kako na poslu, tako i društvu uopšte. Ja sam se sa druge strane trudio da svoj posao obavljam odgovorno, da što više naučim i da što profesionalnije odgovorim na zahtjev mušterija, koje kada plate uvijek očekuju da to bude dobro i idealno urađeno.”

Milovana posebno raduje to što svoje stčceno znanje, iskustvo i vještine može prenijeti na druge osobe sa invaliditetom:

“Trenutno sam angažovan na projektu “Nova radna mjesta, veća šansa za zaposlenje osoba sa invaliditetom” kao izvođač obuke, a koji je finansiran od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Prije same realizacije projekta, ja i Dragan smo razmišljali da osmislimo ideju koja bi kroz edukaciju osoba sa invaliditetom, dovela do njihovog zapošljavanja. Kada nam je projekat prošao, prvo smo realizovali obuku koju je pohađalo šest polaznika, a nakon četiri mjeseca obuke, njijh četvoro je nastavilo da radi i stiče nova znanja i iskustva iz ove oblasti. Posebno moram da pohvalim njihov trud i zalaganje, kao i odgovoran pristup samom poslu.”

U nastavku razgovora Milovan objašnjava koje radno mjesto pokriva i čime se sve firma bavi:

“Pored toga što sam izvršni direktor u firmi, moj zadatak se odnosi na pripremanje, dizajniranje, vektorsko crtanje, rad na laserskim mašinama, graviranje i rezanje. Mogu slobodno reći da sam ovaj posao dobro usavršio i da se u njemu maksimalno pronalazim. Što se tiče same firme, ona se bavi: laserskim graviranjem, digitalnom štampom, UV štampom na svim materijalima, izradom pečata, izradom pločica za unutrašnje i spoljno obilježavanje, izradom reklama, izradom sportskih trofeja, pehara, medalja, plaketa i diploma, izradom reklamnog materijala, izradom svih vrsta suvenira.”

Kada je u pitanju položaj osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori, Milovan kaže da nije u potpunosti zadovoljan:

“Smatram da bi država trebala da poradi što više na zapošljavanju osoba sa invaliditetom, kao i sami poslodavci. Mnogo je osoba sa invaliditetom koje čekaju priliku, a pritom su sposobni, vrijedni i željni dokazivanja, a benefiti koje poslodavci dobijaju kada zaposle OSI su i više nego povoljni. Mogu vam reći iz našeg iskustva da su to ljudi koji su uporni, angažovani i koji žele da nauče da rade.”

Milovan ima poruku za sve osobe sa invaliditetom koje traže zaposlenje:

“Poručujem da rade na svom obrazovanju, da budu uporni u traženju posla i kada se zaposle, budu što više aktivni, ažurni i odgovorni, jer samo na taj način mogu postići dobre rezultate. Kada čovjek voli to što radi i gleda da što više napreduje, siguran sam da nikada neće imati problema bio on osoba sa invaliditetom ili ne.”
smrtovnice
prodaja stanova
pik
smrtovnice avaz
blumen
horoskop
kalkulator online
knjige
cvijece
vicevi

Prilozi

1907678_335105739976015_8554587327555829434_n.jpg

Portal nudi informacije koje su od značaja za zapošljavanje osoba sa različitim vrstama invaliditeta. Kao organizacija, koja se primarno bavi osobama oštećenog vida, nismo željeli da portal bude posvećen samo gore pomenutima, već svim osobama sa invaliditetom u Crnoj Gori.prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece vicevi

Prijatelji portala